Posts

Es werden Posts vom Oktober 23, 2022 angezeigt.

Jesensko-zimski doručak od bundeve 3.Recept

Bild
  Kaša od bundeve s jabukama i orasima  Ovo vam je potrebno za 2 porcije:  100 g pirea od bundeve (vidi 1. recept)  100 grama zobenih pahuljica  200 ml bademovog mlijeka  1 banana 1 jabuka  orasi,sjemenke bundeve   ½ žličice cimeta  1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića ,1 prstohvat mljevenog klinčića , 1 prstohvat mljevene vanilije Bananu zgnječiti vilicom. Stavite u lonac sa zobenim pahuljicama, pireom od bundeve, bademovim mlijekom i začinima. Pustite da zavrije jednom, zatim smanjite vatru i kuhajte dok tekućina ne upije. Oprez: kaša lako zagori, stoga je često miješajte. Podijelite u zdjelice i pospite kockicama jabuke, sjemenkama bundeve i orasima.  Savršen zdrav jesenski doručak je spreman! 

Jesensko-zimski recept od bundeve za doručak 1.recept

Bild
 P alačinke od bundeve (veganske)  Potrebno vam je za 10 palačinki:  1 žličica začina od bundeve (cimet, đumbir, muškatni oraščić) ili samo cimet 1 žlica kokosovog ulja 2 žlice šećera kokosovog cvijeta 35 grama proso pahuljica 150 grama pirea od bundeve 200 grama speltinog brašna 125 ml bademovog mlijeka 250 ml mineralne vode 2 žličice sode bikarbone. Bundevu izdubite, nasjeckajte i kuhajte na pari dok ne omekša. Zgnječite mikserom ili pažljivo zgnječite vilicom. Pire od bundeve pomiješajte s vodom i bademovim mlijekom. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, proso, šećer i začin od bundeve. Zatim u tekuće dodati suhe sastojke i sve izraditi u gusto tijesto. Ostavite tijesto da odstoji 10 minuta. Zagrijte tavu i namažite je kokosovim uljem. Ulijte tijesto u tavu u dijelovima i pecite svaku palačinku oko dvije minute sa strane. Gotove palačinke poslužite s medom ili javorovim sirupom i voćem po želji.

Jesensko-zimski recept za doručak od bundeve 2.Recept

Bild
Slatki vafli od bundeve  Što vam je potrebno za 10 vafla od bundeve:  225 grama pirea od bundeve (isti postupak kao gore)  350 g mlaćenice  3 jaja ,300 grama brašna  1 žilica praška za pecivo  1 prstohvat soli ½ žličice cimeta po 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića, zvjezdastog anisa i mahune vanilije (ili začina za medenjake)  60 grama šećera orašasti plodovi aparat za vafle možda malo masti za pekač za vafle Prethodno zagrijte kalup za vafle na srednje jaku temperaturu i po potrebi premažite s malo maslaca ili ulja. Koristeći veliku pjenjaču, pomiješajte pire od bundeve i mlaćenicu u velikoj zdjeli za miješanje. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite nakon svakog dodavanja. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, začine i šećer i dobro promiješajte. Dodajte suhe sastojke u smjesu bundeve i mlaćenice s velikim zamahom i kratko, ali temeljito izmiješajte drvenom kuhačom u tijesto za vafle. Pripremljenu smjesu postupno ulijevajte u zagrijani kalup za vafle i pe