Jesensko-zimski recept od bundeve za doručak 1.recept


 Palačinke od bundeve (veganske) 

Potrebno vam je za 10 palačinki: 

1 žličica začina od bundeve (cimet, đumbir, muškatni oraščić) ili samo cimet 1 žlica kokosovog ulja 2 žlice šećera kokosovog cvijeta 35 grama proso pahuljica 150 grama pirea od bundeve 200 grama speltinog brašna 125 ml bademovog mlijeka 250 ml mineralne vode 2 žličice sode bikarbone.

Bundevu izdubite, nasjeckajte i kuhajte na pari dok ne omekša. Zgnječite mikserom ili pažljivo zgnječite vilicom. Pire od bundeve pomiješajte s vodom i bademovim mlijekom. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, proso, šećer i začin od bundeve. Zatim u tekuće dodati suhe sastojke i sve izraditi u gusto tijesto. Ostavite tijesto da odstoji 10 minuta. Zagrijte tavu i namažite je kokosovim uljem. Ulijte tijesto u tavu u dijelovima i pecite svaku palačinku oko dvije minute sa strane. Gotove palačinke poslužite s medom ili javorovim sirupom i voćem po želji.

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Kako boje liječe - kromoterapija

Važnost minerala i vitamina u prehrani 2. dio