Jesensko-zimski recept za doručak od bundeve 2.Recept


Slatki vafli od bundeve 

Što vam je potrebno za 10 vafla od bundeve:

 225 grama pirea od bundeve (isti postupak kao gore)

 350 g mlaćenice 

3 jaja ,300 grama brašna 

1 žilica praška za pecivo 

1 prstohvat soli ½ žličice cimeta po 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića, zvjezdastog anisa i mahune vanilije (ili začina za medenjake) 

60 grama šećera orašasti plodovi aparat za vafle možda malo masti za pekač za vafle

Prethodno zagrijte kalup za vafle na srednje jaku temperaturu i po potrebi premažite s malo maslaca ili ulja. Koristeći veliku pjenjaču, pomiješajte pire od bundeve i mlaćenicu u velikoj zdjeli za miješanje. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite nakon svakog dodavanja. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, začine i šećer i dobro promiješajte. Dodajte suhe sastojke u smjesu bundeve i mlaćenice s velikim zamahom i kratko, ali temeljito izmiješajte drvenom kuhačom u tijesto za vafle. Pripremljenu smjesu postupno ulijevajte u zagrijani kalup za vafle i pecite nekoliko minuta dok se ne formiraju sočni vafli. Ostavite da se malo ohladi na rešetki i poslužite dok je još toplo s tučenim maslacem od meda i cimeta i orašastim plodovima.

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Kako boje liječe - kromoterapija

Važnost minerala i vitamina u prehrani 2. dio