Jesensko-zimski recept za doručak od bundeve 2.Recept
Slatki vafli od bundeve
Što vam je potrebno za 10 vafla od bundeve:
225 grama pirea od bundeve (isti postupak kao gore)
350 g mlaćenice
3 jaja ,300 grama brašna
1 žilica praška za pecivo
1 prstohvat soli ½ žličice cimeta po 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića, zvjezdastog anisa i mahune vanilije (ili začina za medenjake)
60 grama šećera orašasti plodovi aparat za vafle možda malo masti za pekač za vafle
Prethodno zagrijte kalup za vafle na srednje jaku temperaturu i po potrebi premažite s malo maslaca ili ulja. Koristeći veliku pjenjaču, pomiješajte pire od bundeve i mlaćenicu u velikoj zdjeli za miješanje. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite nakon svakog dodavanja. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, začine i šećer i dobro promiješajte. Dodajte suhe sastojke u smjesu bundeve i mlaćenice s velikim zamahom i kratko, ali temeljito izmiješajte drvenom kuhačom u tijesto za vafle. Pripremljenu smjesu postupno ulijevajte u zagrijani kalup za vafle i pecite nekoliko minuta dok se ne formiraju sočni vafli. Ostavite da se malo ohladi na rešetki i poslužite dok je još toplo s tučenim maslacem od meda i cimeta i orašastim plodovima.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen
Molim za komentar!